Loading...

Onze vakantiewoning ligt pal in het historisch centrum van Ieper vlakbij de Menenpoort.
In de nabije omgeving zijn er tal van bezienswaardigheden en activiteiten.
Ieper
Ieper

Ieper is het kloppende hart van de Westhoek. De stad die het meest leed onder de oorlog en vandaag grossiert in beklijvende oorlogssites. Maar 100 jaar na datum is Ieper uiteraard veel meer dan een oorlogssouvenir. Het is de grootste stad in de Westhoek en dus de plek bij uitstek om te shoppen of een tafeltje te reserveren in een van de vele restaurants. Van eenvoudige Vlaamse kost tot IJslandse topgastronomie, je vindt het hier allemaal.

Toerisme Ieper
Poperinge
Poperinge

Een plaats waar het altijd al goed leven was. De joie de vivre van de Franse buren is aanstekelijk. De vele hopvelden, lokale karakterbieren, authentieke volkscafés en gastronomische verwennerijen maken van Poperinge een plek waar je altijd naar terugkeert.

Toerisme Poperinge
Heuvelland
Heuvelland

De rollende heuvels die het landschap zijn unieke karakter geven en zich gretig laten beklimmen, leveren ook uitstekende wijnen. Het mooie resultaat is een landschap dat je eerder in zuidelijker kontreien verwacht. Proef al dat lekkers op een van de wijndomeinen of in de authentieke bruine kroegen. In deze grensstreek beland je ook makkelijk over 'De Schreve'. De heuvels en Vlaams uitziende dorpjes lopen gewoon door.

Toerisme Heuvelland
De Westhoek
De Westhoek

Wie in de Westhoek komt logeren, voelt zich gegarandeerd koning te rijk. Misschien wel Franse zonnekoning, want hier kan je letterlijk en figuurlijk ‘logeren als god naast Frankrijk’. Je geniet er van weidse vergezichten, je hebt er meer dan ooit ademruimte. Je kan op ontdekking gaan in het groen of fietsen in het spoor van WO I. Hier kan je genieten met een grote G: is het nu van het streeklekkers of de couleur locale, of van de rust en de stilte.

Toerisme Westhoek